TwitterEmail

Klantgericht innoveren

De snel veranderende (digitale) wereld vraagt om een nieuwe benadering van de manier waarop we onze bedrijven inrichten en communiceren met onze klanten. Klanten verwachten steeds meer een snelle en goede service, kwalitatieve producten of diensten en navenante prijzen.

Klanttevredenheid is een kritische factor voor groei en succes op langere termijn. Om maximale waarde te kunnen leveren aan uw klanten moet u klantgericht innoveren en het volledige potentieel van informatietechnologie (IT) inzetten om alle klantcontact momenten binnen de gehele waardeketen te optimaliseren.

Klantgericht innoveren is er voor zorgen dat alle contactmomenten en de daarbij behorende processen zo goed mogelijk zijn afgestemd op de behoeften van de betreffende klant en daarmee direct waarde toevoegen. Deze processen strekken zich vaak uit binnen de gehele bedrijfskolom. Productie-, inkoop- en service opdrachten worden door de keten heen uitgewisseld. Het hebben van een kwaliteitsmanagementsysteem is daarbij een vereiste om deze processen beheersbaar te houden.

De meeste bedrijven richten zich uitsluitend op de prijs of kwaliteit van hun producten of diensten, maar dit is niet voldoende wanneer klanten uw bedrijf beoordelen op de totale ervaring van het zaken doen met u.

U kunt pas echt het verschil maken als de werkelijke ambitie er is om klant- en servicegericht te zijn. Analyseer uw serviceprocessen, breng de klantcontact momenten in kaart. Goede tools hiervoor zijn social media en customer journey mapping.

Bied altijd een uitstekend product of dienst, maar zorg er tegelijkertijd ook voor dat de ervaring van de aankoop bij u het beste is dat de klant kan krijgen. Probeer zo veel mogelijk tijdrovende, foutgevoelige of onbevredigend klantenservice te elimineren. Houdt altijd rekening met de totale ervaring en probeer de klant verwachtingen te managen door alleen te beloven wat u kunt leveren.

Azareva Business Support kan u ondersteunen in het klantgericht innoveren om zo meer waarde voor de klant te creëren en de klanttevredenheid te verhogen.

button_contact

CyberChimps