TwitterEmail

Bij Location Based Marketing gaat het om alle vormen van marketing die gebruik maken van de fysieke locatie van een individu (klant, bezoeker).  De potentie van Location Based marketing (ook wel proximity marketing genoemd) is groot, maar wordt nog lang niet volledig benut. Met locatie gebaseerde diensten kan relevante content en services ‘on the spot’ aangeboden worden, dus direct contact met uw cliënten in uw eigen omgeving . Location Based of Proximity Marketing bestaat momenteel uit Digital Signage en Beacon oplossingen.

Digital Signage

Digital signage – ook wel beeldscherm communicatie genoemd –  is de ideale manier om op locatie direct te communiceren met met uw bezoekers. Dit kan fungeren als een extra verkoop of service instrument – denk ook aan de entertainment waarde, terwijl klanten wachten om te worden bediend. U kunt er dus mee informeren, amuseren en adverteren. En u bent volledig in controle van wat wordt weergegeven .

Het spreekt vanzelf dat digitale beeldschermen de sfeer veel levendiger kunnen maken. Van belang daarbij is wel dat de content ook levendig is en direct aansluit op uw doelgroep binnen uw locatie. Alleen dan ontstaat er interactie.

3screens

Beeldscherm communicatie, ofwel Digital Signage, is een geweldige manier om u in staat te stellen effectief en efficiënt te communiceren met uw klanten en ook uw medewerkers als het om interne communicatie gaat.

Ten slotte kunt u zelf kiezen waar, wanneer en hoe u wilt communiceren. Van nieuwszenders op feeds, social media zoals twitter, facebook, instagram, you tube etc., teksten, advertenties, agenda’s, evenementen, de lijst is eindeloos.

 

Beacons mobiele interactie – offline wordt online

Beacons zijn de verzamelnaam voor kleine apparaatjes die een Bluetooth 4.0 Low Energy (BLE) signaal uitzenden. Een beacon kan door middel van bluetooth-technologie signalen opvangen van en verzenden naar smartphones die zich in de nabijheid (proximity) bevinden.

Voor veel organisaties, met name in de retail, is het een uitdaging om verbintenis te maken tussen haar online en offline klanten. Met deze technologie is het mogelijk om via smartphones (die bijna iedereen wel heeft tegenwoordig) met consumenten en potentiële klanten te communiceren. Directe interactie dus!

Lees onze flyer Ondernemen met Beacons eens door en ontdek de mogelijkheden voor uw organisatie!

Door verbeterde technologie neemt het gebruik en gewenning dan ook snel toe. Beacons bieden unieke mogelijkheden voor 1 op 1 mobiele diensten en omnichannel marketing, gebaseerd op locatie en tijd.

Meer weten over onze Location Based Marketing mogelijkheden?  Bel dan 0318 591500 of maak gebruik van het contactformulier.

CyberChimps